Családregények.

"Minden ember élete egy regény."

                        Különbség

Van ki helikopteren száll,

mercedesben pöffeszkedik.

Mások  vásárló kocsinál

pútyerkájuk rendezgetik.

 

Parasztgyerek nem úrizál,

csak a Bossnál öltözködik.

Gucci táskájában ha kutat,

parlamentben törleszkedik.

 

Mások kukában kutatnak.

Talán van mi használható.

Egy rongy jó lesz takarónak!

- Így, a kapualjban alvó.

 

 

      VÉGRE SIKERÜLT !

 

 

 

A regényem német nyelven a Tredition kiadónál.nemet_konyv_kep.png

 

 
 
 
Végül, sikerült!
 
Sok évnyi munka után, amiben segítettek önzetlenül barátok, idegenek és különösen a Kistarcsai Kulturális Egyesület / KIKE / pénzügyi támogatásával megjelent a regényem Németországban  a Tredition kiadónál. Meg kell említenem, Murányi Ildikót aki a fordítást végezte. Daniela Hubrich, aki ellenőrizte és javította, Aux Eliza, a könyv borító képét készítette, Nemesházy Emőke aki mindenben a segítségemre volt, Angelika Fleckenstein írónő a könyv szerkesztője, aki végül formázta és elfogadtatta a Treditionnál kiadásra.
 
Köszönöm!
 
https://tredition.de/autoren/jozsef-budai-15298/die-verheimlichte-abstammung-paperback-45609/facebook.com

 

Schließlich haben wir es!

Nach langen Jahren der Arbeit, die selbstlos Freunde halfen, Fremden und vor allem Kistarcsai Kulturverein / KIKE / die schließlich finanzielle Unterstützung für Romane in deutscher Sprache in Deutschland Tredition Aufzeichnungen veröffentlicht hat. Ich sollte Murányi Ildikó erwähnen, die die Übersetzung tat. Daniela Hubrich, die überprüft und korrigiert, Aux Eliza, die durch das Cover-Bild buchen, edel Esterhazy Emőke, der zusammen war, mir zu helfen, Angelika Fleckenstein Autor des Buches Editor, der schließlich Formen erteilt werden können, und die Annahme von Treditionnál für die Übersetzung angeordnet.

Vielen Dank!

https://tredition.de/autoren/jozsef-budai-15298/die-verheimlichte-abstammung-paperback-45609/facebook.com

 

 

 

 

 

Elérhető a regényem német nyelven.

https://tredition.de/autoren/jozsef-budai-15298/die-verheimlichte-abstammung-paperback-45609

 

 

 

Már írtam róla, hogy nálunk milyen a szelektív szemét gyüjtés. A cég 2db zsákot ad, igaz 3zsákot is elvisznek,ha veszel még egyet. Nem veszek, nem telik rá. Így az eredetileg 4 zsáknyi havi szektív hulladék jó része miután a 2 zsák megtelik, normál szemétbe kerül. Szinte fáj.

Olvastam, hogy megbüntették a Tigázt, mert becsapta a fogyasztókat. Arról nem beszélnek, hogy kártalanítják a becsapottakat. Erről ennyit.

 

 

 

 

Tapasztalatok idegen nyelvű könyvkiadásról.

Ismereteimet nagyon szívesen megosztom aki érdeklődik a téma iránt. Sok felesleges keresgéléstől, és üresjárattól kíméled meg magad, ha beszélünk.

 

 Tapasztalatok idegen nyelvű könyvkiadásról!

Ha valakinek nincs pénze, és elszánja magát, hogy könyvét külföldön is kiadatja, előre mondom nagy fába vágja a fejszéjét. Én kis nyugdíjjal elszántam magam erre. Szerencsésen kezdődött. Egy ismerősöm ajánlására, megkerestem kedves barátját egy hölgyet, aki elvállalta a fordítást. Mindez az internetes kapcsolat révén. A hölgy elvállalta és megcsinálta a német nyelvű fordítást, csupán az ígéretemre, hogy siker esetén majd százalékot fizetek a kiadás utáni vásárlásokért kapott jutalékomból. Megjegyzem, hogy regényemnek "Eltitkolt származás" német vonatkozása miatt fűztem, és fűzök némi reményt, hogy sikeres lesz. A fordító javasolta, hogy nyelvtani szempontból német anyanyelvű korrektorral kellene ellenőriztetni. Ebben is szerencsém volt. A neten találtam szintén egy hölgyet, aki anyagi helyzetem ismeretében ingyen ellenőrizte a fordítást. Ez a korrektor német és nagy empátiája miatt segített. Mivel csak keveset beszélek németül, és a regény feltöltése egy német kiadóhoz bármennyire is egyszerű feladat, az én ismereteimet meghaladja. Sajnos a neten talált szerkesztő, aki nem beszél németül, nem boldogult a feladattal. Végül a kiadó ajánlására találtam német szerkesztőt, aki elvállalta a dolgot. Ez most van folyamatban. Elmondom, hogy közben eltelt kb 3 év. A német kiadók is hasonlóan a magyarokhoz a magán kiadás esetén elég változó hozzájárulást kérnek. 800€- 1800€-ig terjedő ajánlatok voltak. Gondolom ezek az összegek egy németnek nem megerőltetőek, figyelembe véve a kinti kereseteket. Nem árt, sőt hasznos, számomra is megváltó lehetőség, hogy találtam egy sponzort a kiadás finanszírozására. A kérésük csak annyi, hogy említve legyen a könyvben a segítségük.

Miért van a PSZÁF?

Feltettem magamnak a kérdést, hogy valójában miért van a PSZÁF? Mivel több banknál is van olyan személyi hitelem, ahol a havi törlesztőrészlet álandó összegű, a következőket tapasztaltam. Egyes bankok az MNB kamatváltoztatását követve, annak megfelelően a havi törlesztőrészletet csökkentették, más bankok a fülük botját sem mozdították. Ezen méltán csodálkozom. Feltettem a kérést a PSSZÁF-nak, ahol kioktattak, hogy nem feladatuk ennek vizsgálata. Kérdem én akkor miért van e magasságos hivatal. Nem tudom, de a józan ész is azt diktálja, hogyha valakinek tudomására jut valami szabálytalanság, akkor köteles abban eljárni, ha pedig nem hatásköre, akkor értesíteni az illetékeseket. Az állampolgárnak is van ilyen kötelezettsége, mert esetleg bűnpártolást is elkövethet a magatartásával.

Továbbra is motoszkál a fejemben, hogy miért van a PSZÁF?

Mint tudjuk a devizahitel dologban is bőven sárosak!

 

 

 

 

 

 

" Gyökereink a földben vannak. Az égbe kell helyeznünk őket."

 

 

 

                / Madeleine Delbrél/

 

 Ma már nagy divat lett blogot írni. Írnak a miniszterelnöktől, a "híres" íróig, a celebig nagyon sokan. Az első kettő még csak érthető, de a celeb?  A mostani helyzet meghatározás szerint, azt gondolom, hogy az a celeb, akivel kapcsolatban kitalált, vagy valós események kerülhetnek a "bulvárra." Nem véletlenül került elsőnek a " kitalált". Az sem véletlen, hogy azt írtam,- kerülhet-. A celeb maga is jócskán közrejátszik abban, hogy a bulvár prédája. Ál felháborodással tiltakoznak is, de a megelégedett arcukat látva, inkább jókedvvel fürödnek az értéktelen népszerűségben.
Ebből aztán jól profitálnak, leginkább a sajtó. Egyesek, abból élnek, hogy "celebek" Nem gondolnám, hogy az ilyen ismertségnek kellene a társadalmi élet csúcsának, az elitnek lennie. Sem erköcsi, sem más értékes színvonalat nem képviselnek. De ez a média hibája, hogy ilyen mélységekbe húzza le a mércét.
Vannak akik naponta bloggolnak / én magam is a tvn.hu-n/ rendszeresen odavetek idézeteket, az a naphoz tartozó érdekes gondolatokat. Ez leginkább a katolikus hithez köthető.
Itt úgy gondolom, hogy nem rendszeresen, csak az " ihlettől" függően fogok jelentkezni,
 Valamennyiünket  érnek olyan hatások, amiket ki kell beszélni, nem szabad önmagunkba fojtani.
Néha kedvem lenne egy tányért földhöz vágni, ezt jelképesen itt fogom megtenni. 

 


 

   2009.09.03.-án

 

 Ma a  katolikus naptár szerint Gergely nap van, Nagy Szt. Gergely pápa/540-604/ után.
"Az emberek közötti megértés a szereteten múlik. Ameddig megvan a szeretet, addig megvan az egyetértés is. Ahol megszűnik a szeretet kitör a viszály."
/Nagy Szt. Gergely pápa/
Mai világunkban sajnos talán a legkevesebb az emberek egymás iránti szeretete. Az egész társadalmat, a legtőbb emberi kapcsolatot, az érdek, és a pénz hatalma szövi át. Azonban itt is igaz, hogy ha megszűnik az érdek kitör a viszály. Talán a betyárbecsület sokszor ideig óráig még tartja a rozzant szövetségeket, de gyorsan megszűnik. A viszály pedig pártütést  "háborút" szül. Ha nem is a szó valódi értelmében, de akkor is  ellenségeskedést, szembenállást, a másik eltiprására való törekvést hordozza.
Csak kicsit kellene erkölcsösebbnek lenni, és egy kis testvérbaráti szeretetet tanúsítani. - Milyen más lenne ez az ország, a mi hazánk, Magyarország is.
------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

 Ma 2009.09.05.
Délután a meleg felvonulás, este a svédek elleni labdarúgómérkőzés. Már 11 alkalommal nem voltunk világbajnokságon, mindig elvéreztünk a csoport mérkőzések során. Most vagyunk olyan helyzetben, hogy esélyünk van.  Ma este a svédek legyőzésével megnőhet ez az esély.
A meleg felvonulás a rendőrök és az ellentűntetők kisebb összetűzéseit hozta.
Remélem este mindenki megbékélve együtt szurkol a magyar csapatnak. Feledve egy kicsit a másságot, Kislétát,  és a szlovák nyelvtörvényt is.
Együtt dobbanó szívvel szurkolunk. Hajrá magyarok!

 

 

 

 Ma  2009.09.06.
Megint nem sikerült. Nyertek a svédek 2:1 - re. Az utolsó pillanatig meg volt az esély a döntetlenre. No de legyünk optimisták. Még van remény. Majd a portugálok ellen megmutatják a fiúk.
Csak az egységünket őrizzük, ami most meg volt! A csapatban mindenképpen. Úgy gondolom, arra a másfél órára talán az egész országban. Ez kellene mindenhol, az élet minden területén.
"Féltékeny szeretettel őrizem Siont... Az én népem lesznek, és én az Istenük leszek, hűségben és igazságban."  /Zakariás próféta/.
Legyen mindenben "isten" aki összekovácsol. Legyen az a futball, vagy bármi más, A lényeg, hogy egy nép vagyunk. Egy néppé kell válnunk,hisz már annyi szenvedés, megpróbáltatás ellenére is itt vagyunk Európa szívében. Csábítanak holmi talmi csillogások, és sokszor el is csábulunk, de mindőnknek tudni kell, hogy a gyémánt őrzői mivagyunk.

 

 ---------------------------------------------------------------------------

 

 Ma 2009-09.08."Az 1 Isten oltalmában" című munkában lévő regényem előszava

 

 

 

                                         Előszó

 

 

 

 Amikor el kezdtem írni a könyvet, az volt tőlem a legtávolabb, hogy tudjam, mi lesz a címe. Ezért nagyon sokáig úgy futott a számítógépemen, mint DOKUMENT1. Tisztában voltam magával az egész történettel.  Felvázolódott bennem az események menete, az a szál, amire az egészet fel szándékoztam fűzni. De a címről semmi elképzelésem nem volt. Pedig állandóan motoszkált bennem a kérdés, és mi legyen a címe?
Aztán véletlenül az egyik közösségi oldalon találkoztam a Numerológia-val  / magyar közismert szóhasználata a Számmisztika./
Az 1-ről a lényeget tekintve azt írja, hogy értelmezve jelent mindent, és egyben a semmit.
A sok, a végtelen sok az  egyben, az egységben,  maga a mindenség. S mi más ez, ha nem az Isten. Hiszen benne van minden, és az ember számára mégis megfoghatatlan, úgy tűnik mint a semmi. Az ember gyarló lényként, bár magában hordozza az istenit, az isteni szikrát, - ne feledjük Isten a saját képmására alkotta – csak azt tudja igazán megérteni, megismerni, ami megfogható, megtapasztalható.  Ezért felfoghatatlan a számára az Isten, mert nem megfogható, és csak ritkán megtapasztalható. Ezért zárja le a vallás ezt a kérdést az ember számára egyszerű módon, hogy Istent hinni kell, nem megmagyarázni, megérteni. Nehéz, mit nehéz? Lehetetlen megmagyarázni, hogy ami úgy tűnik, hogy nincs is, az maga mégis  a minden, az Isten. Így az egy  önmagában , mindentől elvonatkoztatva, olyan mintha nem lenne, mintha semmi lenne. Mégis az egy maga a minden.
Az egy azonban számunkra megfoghatatlansága miatt, és mindent magába – egységbe
foglalása miatt mégis a minden, az isteni végtelen. Ebben az egységben benne lenni, olyan védelmet jelent, mint a magzatnak az anyaméhben. Mert az egy, a mindenható Isten egysége foglalja magába az emberi lényeget meghatározó szeretetet. Az ide, az Istenhez való tartozás, ha a szeretet ezer selyemszálával befonja az életünket, akkor olyan védelmet ad már itt a földön is, ami megóv a legnagyobb bajban is a kétségbeeséstől, és mindig kiutat mutat. Helyrehozza a már elveszettnek tűnőt is. A szeretet mely az Istenben végtelen, és áramlik szerte a világra, és amit Jézus Krisztus élete, és minden tanítása, mint a legfontosabbat emelt ki minden emberi tulajdonságok közül. Igen a szeretet az ami az emberben az isteni szikra. Az a tulajdonság, ami leginkább Istenhez kapcsolja az embert.

 

 

 

Minden ember mártózzon meg ebben az érzésben, és tetteiben mutassa meg magából az istenit, a testvéri, a felebaráti szeretetet. Akkor majd  a szeretet milliárdnyi szállal kapcsolja Istenhez az emberiséget, a világot, és akkor lesz végső a győzelem a gonoszság felett.

 

 

 

A szeretet szála mely Istenhez köt egy vékony szál, de általad millió szállal kapcsolódhat sok - sok emberhez,  a szereteted által, amit emberi példáddal, az életeddel mutatsz.

 

 

 

A szeretetet nem szavaiddal tetteiddel kell tolmácsolni.

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ma 2009.09.12. Mária névnap, a Magyarok Nagyasszonya ünnepe van.
" Hozzád kiáltottak őseink, és minden ínségükből kiszabadultak.....Ez a remény éltet most is, ez a bizalom lelkesít, hogy oltalmad szárnyai alatt keressünk menedéket."
       / Eszterházy Pál/
Isten éltesse a Máriákat!

 

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Ma 2009. 09. 16. Edit nap. Szt Edit angol királylány /964-988/

 

 

 

" Ahol Krisztus valóban jelen van, ott nincs győző és legyőzött,hanem csak megbékélt emberek vannak."
/ Gertrud von le Fort/
Ember nézz magad köré! Hol látod ezt. Úton útfélen, csak torzsalkodás. Még a parlamenti patkóban ülő kereszténydemokraták körében sincs béke. Az autósok egymással, és a gyalogosokkal, kiabálnak. Sok magyar a romával, roma a magyarral haragszik. De miért? Kinek jó ez? Ezer sebből vérző hazánk darabokra szakad, és a liberalizmus mindent tönkre tesz. Vérszívó vámpírjai az utolsó csepp vérünket akarják. Már elvitték a kocsit és a házát is sok embernek. Elvették a munkáját, már az életét akarják elvenni. Ébredjetek. Nem lehet minden szemetet a demokrácia szőnyege alá söpörni.
Tiszta emberek kellenek, mindenhová. De hol vannak, és kik Ők? Én sajnos nem látom.

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Ma 2009.09.18.
Elkezdtem a gyémánt üzletet. Úgy gondolom, nekem is lesz szerencsém egyszer, egy ilyen dologban. Kisemberek nagy üzlete. Lám láss csodát, az első napon az alsó nyolc fős  bányász szintre már hét fő került. Pedig még csak néhány helyen hirdetek, és aktív is egy napja vagyok a befizetés után a rendszerben. Már álmomban is gyémántokkal foglalkoztam. Most ideje lesz elkezdeni a munkát, mert mindjárt a csúcsra vagyis a kifizető szintre kerülök. Mindenkinek javaslom ezt a lehetőséget. - Most néztem, felkerültem a második szintre. - Pörög az üzlet. Egy nap alatt!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Ma 2009.09.21.

 

 

 

" Isten mondja: Kérjetek és kaptok. Mit kérsz tehát? Nyisd nagyra szívedet, - félre a kicsinyességekkel! Tágítsd nagyra vágyaidat! Nem akárki, hanem a MIndenható szólít fel: Kérj, amit akarsz!"
/ Szt Ágoston/
Igen!  Merjünk nagyot álmodni, és kérni!

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Ma 2009.09.22.
Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre, ebben a Canada-i üzletben. Aki a tájékoztatót tartotta, azt mondja, hogy egy év alatt minimum egyszer át kell futni a rendszeren. Maga a cég is azt gondolja, mert ha nem, akkor visszafizetik a gyémánt vásárlási utalvány előleget, a 120$-t /30000Ft/-ot. Franciaországban ahol másfél éve fut a rendszer, már van olyan tag, aki naponta kifut.- Merjünk nagyot álmodni, és főleg kérni az Istentől, aki megígérte, hogy megadja, amit kérünk.
Én úgy hiszem, nem öncélú kérés részemről, hiszen a kis nyugdíjamból is adok, hol egy templom renováláshoz, hol gyerekeknek, hol a Mária rádiónak, hol a perselybe a templomban. Ha több lenne, ha több lesz, többet adok!

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Ma 2009.09.23
Feltettem néhány képet az oldal Brilliáns élet elnevezésű linkje alá az első magyar kifizetésekről. De ha valakit nem győznek meg ezek a bizonyítékok, ha megkeres, más ajánlatot teszek, hogy meggyőződjék az üzlet valóság tartalmáról. Valamelyik elérhetőségemen keress meg.
Remélem hamarosan én is rendelkezem ilyen eredménnyel. Ausztriában most indul CDT program. Ismerem az első partnert aki ott csatlakozott. Őt az USA-ban élő barátja hozta be, aki egy hónap alatt jutott a gyémántokhoz, és a pénzhez. Hiába Amerika óriási ország, hatalmas lehetőségekkel. Mi szerényebb eredménnyel is megelégszünk. Mondjuk  4 hónap alatt.-

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

" Én nem vagyok idevalósi, sem odavalósi: mert bárhol ott vagyok, ahol Isten akarja, hogy legyek"   Milyen gyönyörű gondolatok Páli Szt. Vincétől. - Igen az ember ott van otthon, ahol Isten akarja, hogy hazája legyen. Ezért elsősorban a világban nem magyarok vagyunk, hanem Isten gyermekei, akik itt élnek ezen a tájon a magyar földön. Gondolod, hogy ez véletlen?  Biztosan nem az. Ez a föld szent föld, amit mindig is mindenki birtokolni akart. Évszázadok óta tudják akik hódító szándékkal hazánkba jöttek. Nincs ez másként ma sem. Jönnek a világ minden részéről, legtöbben töltekezni,  érezve e táj megtartó erejét. Érezve az energiát, mely erőt tehetséget ad a jónak, a szépnek, a művészeteknek.
De jönnek ide ártó szándékkal is emberek, akik nem értik a lényeget, hogy az itteni uralmuk, bármennyire is azt hiszik, csak időleges lehet, és van ahol nincs megbocsájtás, az örvény elsodorja őket.
Ebben bízzunk, és higgyünk, mi akik itt élünk, már évszázadok óta, akiket magyaroknak hívnak. Mi azért vagyunk itt, mert Isten akarja, hogy itt legyünk.
A világnak ezt tudomásul kell vennie!!!!!!

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2009.10. 07.

 

 

 

Amióta el kezdtem foglalkozni a gyémánt üzlettel, tapasztaltam meg, hogy milyen súlyos helyzetben is vannak emberek. Itt nem gondolok azokra, akik belenyugodva sorsukba nem is próbálnak meg semmit. Tengődenek hajléktalanként, vagy legfőképpen alkoholistaként.

 

 

 

Én azokról beszélek, akik mindent megpróbálnak, és mégsem sikerül. Akik nem találnak munkát, hiába keresnek. A koruk miatt szóba sem állnak velük / 40-50 évesekről van szó/ Egyszerűen kétségbeejtő élethelyzetek vannak.

 

 

 

Közben  a befizetett adókból  a felelőtlenek, szétherdálják a pénzt a vagyont, mindent. Azt nem látják, hogy alant az elkeseredettség már szinte elviselhetetlen méretet ölt. A kitörést talán már az sem állíthatja meg, hogy jó félév múlva választások lesznek.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2009.10.09.

 

 

 

" Korunk nagy veszedelme, hogy a jók elfáradtak." - Micsoda igaz gondolat  XII. Pius pápától aki 1876 ban született, és 1958- ban halt meg. A jók elfáradtak szól a pápai megállapítás. Annyi igaz, hogy sok jó elfáradt  a szélmalomharcba, a rossz, a gonosz elleni szakadatlan küzdelembe. De mindig vannak, akik nem fáradnak el. Vannak pillanatok, amikor minden olyan hiábavalónak, olyan reménytelennek tűnik. Olybá lesz a jóra törekvés mintha nem is lett volna. Eltűnik a gonosz mindent elborító tengerében. - De akkor is, mégis, mindig, a jóra törekedni kell.- Ezért bízni kell abban, hogy van segítő jószándék, ami a kisembereknek is segítő kezet nyujt. Ha az állami gondviselés vámszedő kúfárjai ellőkik a kérő kezét, akkor a szívtelennek titulált pénztőke körében is akad olyan amelyik próbál segíteni. Ragadjuk meg a lehetőséget amit a Canadian Diamond Traders Inc. canadai cég kínál nekünk kisembereknek. Nem várunk brilliáns életet, mint amit a szlogen kínál, de tisztes jövedelmet elvárunk.

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2009.10.02.

 

 

 

Hol vannak határai a tisztességtelen mértéktelenségnek? Olvassa, vagy hallja az ember a megdöbbentő híreket, és elcsodálkozik. Vagy inkább már nem is csodálkozik. Államunkban oly méreteket öltött a mértéktelenség, hogy megáll a józan ész. Az éhező, apró pénzeket kereső nincstelen tömegek mellett  kapzsi döjffel pöffeszkedő léhűtők hada szedi szét azt a keveset, amit emezek régi vagy mai munkájukkal megtermelnek. Ezerfelé szaggatják   a hazai sáfárok segédletével  a"segítő" külföldiek. Az még nem elég, rajtuk is túltesznek honi gazemberjeink. Sokszor még pofátlanul a "keresztény" jelző  mögé bújva, a mértéket nem ismerve síbolják el az országunk egyre szerényebb javait. Miközben a többség nyomorog, ők még arról beszének, hogy a nyugathoz mérve az ő javadalmazásaik igen szerények.
A szemtelenségnek nem szabnak határt nálunk az erkölcsök.
Meddig lesz ez így?
Nincs sem távol sem közel olyan szikrája sem a jónak, ami ezt megváltoztatná.

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2009.10.13.

 

 

 

" Se ima, se áldozat nem ér semmit Isten előtt, ha nem kíséri szeretet."
/ Páli Szt Vince/
Igen, a szó, így az ima is hasztalan szócséplés, ha nem fűti át , nem érződik benne a szeretet. Jézus egész élete, minden tanítása az áradó mindent legyőző, mindenre képes szeretetről szólt. Mai világunkban már nem követeli az életünk feláldozását a szeretet. Sokkal kevesebb, kisebb dolgok is elégségesek. Sajnos a kis dolgokra sem vagyunk képesek ,azokat szeretettel tenni. Mégis, mindig, újra és újra, törekednünk kell rá. - Nem szabad hagyni, hogy eltérítsen minket a szeretet útjáról minden rossz példa, ami környezetünkben, - sokszor a legnagyobb "Ige" hirdetők cselekedeteiből is megnyilvánul.

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2009.10.14.

 

 

 

" Isten a történelem minden időszakában meghívott embereket, hogy "éljék elő" az evangéliumot, ahogy írva van. Arra hívta őket, hogy saját személyükben, testükkel-lelkükkel, legyenek az evangélium "eredeti kiadásai."
                     / Madeline Delbrél/
Mit gondolsz? - Téged mire hívott az Úr? - Ne legyenek kétségeid affelől, hogy neked is vannak feladataid. Hiába próbálod elbagatelizálni ezt az isteni küldetést. Hiába próbálsz nem gondolni rá. De tegye a szívére a kezét, az, aki még soha nem hallota azt a belső hangot, ami figyelmeztet. Aki még nem kapott jelet, hogy figyelmeztetve legyen arra, hogy nem a helyes úton jár. Vegyük komolyan ezeket. Talán könnyebb máshogy élni, mint ahogy kellene. Még eredményesebb is lehet az ember - világi szemmel nézve- ha ne veszi figyelembe a nyilvánvalót.  - Minek kell történnie, hogy megértsük, az "élő evangéliumban" az életünk egy -egy mondat erejéig, biztosan Isten szándéka szerint kell lennie, melyet csak saját akaratunk másíthat meg. Vigyázzunk, az ember szabad akarata legtöbbször tévútra vezet, ha figyelmen kívül hagyja Isten hívó szavát.

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2009.10.22

 

 

 

" Kérjük a szeretet Istenét, aki azért jött, hogy tüzet hozzon a földre: gyújtsa meg ezt a tüzet szívünkben! Kérjük a vigasztaló Lelket, lehelje belénk a szeretetet, amely sohase mondja: Elég!"
            / Contardo Ferrini/
Igen! Kérjük! Mára  a szeretet helyett a gyűlölet uralkodik a többség szívében. S most mikor ilyen aggasztó helyzetben van hazánk, méginkább szükség van a szeretetre. De a szeretetnek kölcsönösnek kell lennie, akkor ér el eredményeket. S most az ünnep előestéjén mindenki gondolkodjon el, és életével mutasson példát azon a helyen, ahová Isten rendelte.

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2009.10.24.

 

 

 

" A legszükségesebb erény  a szeretet...... Ez az erény amelyre minden apostol leginkább rászorul. Szeretnie kell Istent. Szeretnie kell Krisztust, Máriát, és minden embert. Ha nincs meg benne a szeretet, a legkiválóbb képességei sem érnek semmit. Ha viszont szeretet él benne, közönséges képességekkel is sokat érhet el."
/ Claret Szt. Antal/
Mindig, mindenhol a szeretet bukkan elő. Mi más? Hisz Jézus élete, és kereszthalála is erről szól. Mi, mit teszünk szeretettel?- Nem árt ha egy pillanatra megállunk, és elgondolkozunk ezen.

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2009.10.28.

 

 

 

Pascal, a nagy kémikus szerint milyen egyszerűvé is tehetőek a dolgok.
Ő azt mondta:  " Az embert és az emberi dolgokat ismernünk kell, hogy szerethessük. Istent, és az isteni dolgokat szeretnünk kell, hogy megismerjük."
Ha elmélkedünk egy kicsit e két mondat felett, rájövünk, hogy mennyi bölcsesség, és igazság van bennük.- Tegyétek hát! Elmélkedjetek, egy pár percig csupán!

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

" Amely nemzet nem becsüli meg az öregjeit,  nem érdemli meg a jövőjét sem"
Kedves Barátaim, mit szóltok ehhez.
Amikor a tetterős fiatalok a saját mértéktelenégük további kielégítése érdekében azoktól szedik be a sarcot, akik már megtették korábbi életük során amire képesek voltak. Ma már kiszolgáltatottak, és védekezni képtelenek. Felépítettek egy hazát, amiben élni lehetett. Élni lehetett, nem kimagasló módon, de nem is olyan szégyenletesen szegényen, mint ahogy a  liberalizmus ránkszabadított eszménye miatt ma már a többség tengeti az életét. Nézzetek a szabad világra. Ők lagalább nem vették el, sem a 14. sem a 13. havi nyugdíjakat. Igaz a nagyon kimagaslóakat csökkentették.
Nem a gyerekes családoktól vettek, el, hogy  mindazt amit így a "multtól" és a "jövőtől" elszednek a  baj okozóinak a liberális bankszektornak adják.
Ezzel aztán a jövőt is elveszik
Hisz a gyerekek alkotják majd felnőttként a nemzet jövő nemzedékét.
Az a nemzet, aki a múltját és a jövőjét is megtagadja csak szégyenfolt lehet a nemzetek sorában, akire mindenki ferde szemmel néz.- Lásd a szomszédaink is.
Sőt aki tud, még belé is rúg.
Magyarok gondolkozzatok.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2009.11.14.

 

 

 

" Hálát adok, hogy munkát küldesz, hálát adok, hogy fény ragyog.
Hálát adok, hogy lelkem fényes, és boldog vagyok.
   Hálát adok a vidám percért, hálát adok, ha bánat ér,
Hálát adok, hogy adsz elém célt, é s a karod elkísér.
   Hálát adok az üdvösségért, hálát adok, hogy várni fogsz:
Hálát adok, hogy minden reggel hálát adhatok."
    / M.G. Schneider/
Érdekes szerzetek vagyunk, mi magyarok. Sopánkodunk bajaink miatt, de ha lehetőség adódik valamire, ami jóval kecsegtet kétkedéssel fogadjuk azt. Kínlódunk, nyűglődünk az anyagi világtól megnyomorodva, de a kilábaláshoz nincs sokszor elszántságunk, és már erőnk sem. Ezért van, hogy az angol csinálja, a német megérdemli, mi magyarok, meg csak "keressük" a pénzt. Itt van a Canadai gyémánt program, mint lehetőség, - mindenkinek kapnia kellene az alkalmon- ezzel szemben óvatosan kerülgetjük. Mindenki más, amerikaiak, franciák, ausztrálok, oroszok, japánok már régen csinálják, mi pedig csak fújkodjuk, mint macska a forró kását.

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2009.11.20.

 

 

 

" Aránylag könnyebb a bűnösöket megtéríteni. Legnehezebb megtéríteni az "igazakat", akik életüket az egyszer megkapott kegyelem alapjára építik, de semmi újat már nem kívánnak. Ezt a világot gondosan körbebástyázzák észérvekkel: bezárkóznak saját tunyaságuk, és biztonságuk védőfalai mögé, - ahol a szeretet ismertlen fogalom."
                 / Mieczyslaw Malinski/
Sajnos, mintha ezeket a gondolatokat legfőképpen nekünk magyaroknak írta volna. Valóban körbebástyázott védőfalakat húznak még azok is, akik nevükben  a szeretet elsődlegességét hirdetve teljesen megfeledkezve annak lényegéről bűnöznek. Még csak növeli bűnösségüket, hogy a társadalomtól kapott felhatalmazásukat használják fel minderre. Mindenhol sárbatiporva törtetnek saját maguk kreálta önigazolásuk védőszárnyai alatt.
Mily kevés a kivétel.  Ha ma kellene számbavenni az "igazakat" nem tudom városonként, falvanként mennyi lenne a számuk? Biztosan nem sok, még az alkudozás után is.
Azt azért mindenkinek tudnia kell, hogy a Szodomára és Gomorára hullott kénköves eső, - ma is, - bármikor, - újból pusztíthat.

 

 

 

2009.12.08.

 

 

 

"Véka alá ne rejtsd gyertyádat, égő szívedet. Világítson másoknak is szeretettel, alázatosan, álhatatosan."
/Brückner József/
Most a Karácsony ünnepnapjaihoz közeledvén, méginkább aktuális ez a gondolat. Jézus Krisztus megszületésével a szeretet jött a földre, megváltani a világot.Ezért legyél nyitott szívvel a befogadására, és ne takard véka alá a szeretet tiszta lángját, ami a legfontosabb ebben az életben.
Sajnos a mai korban álcaként, megtévesztésként használják a szeretet tiszta, önzetleségét. Mögé bújva leplezik csalárdságukat, és önzésüket. A magyaroknál elvitathatatlan módon jelen van ez. Ha bármi jó elkezdődik, az igazszívűek mellett, mindig vannak, aki álnok módon mögé állnak, és mételyezik azt. Nem törődnek sokszor ezrek önzetlen , szeretettel , segíteni akarással átfűtött munkájával sem. Csalárd képmutatások határokat nem ismerve fejti ki romboló tevékenységét.
Ezért, mindenhol résen kell lenni. Leplezzétek le őket, és küzdjetek ellenük, mert csak így, ezáltal tisztulhat  meg hazánk, és vállhat mindinkább egy szerethető hazává. Isten legyen segítségünkre ebben valamennyiünknek!

 

 

 

 

 

 

 

2009.12.13.

 

 

 

Ma dec.13.-án Szt. Luca vértanú leány emléknapja van a katolikus naptár szerint. Szirakúza 304-ben.

 

 

 

A mai napon a népi babonák szerint nem szerencsés tojást kölcsönadni.
Ma kell a Luca székének elkészítéséhez hozzáfogni. Szentestére kell meg lenni vele. Akkor aztán a templomban az éjféli misén a leghátsó sorban ha ráállunk, meglátjuk, hogy kik a boszorkányok. Egy másik verzió szerint egy útkereszteződás közepén a odarajzolt körbe kell leülni a székre, és az elhaladók között is látható lesz, ki a boszorkány.

 

 

 

 

 

 

 

2009.12.18.

 

 

 

 

 

 

 

" Éleszd fel hatalmadat, jöjj és szabadíts meg! Seregek Ura meddig haragszol még? Hisz néped már imádkozik!"

 

 

 

                       /ZSOLT 80,3-4/

 

 

 

Hányszor kell még a hatalmat megmutatni, nekünk kételkedő embereknek. Nem volt elég a bizonyosság, a földre született Isten, a Megváltó. Nem elég a sok csoda, a betegek gyógyulása, a vakok látása, a holtak feltámasztása. Mindez kevés bizonyíték az embernek. A szeretet Istenének a kereszhalála is mind kevés az emberi kétellyel szemben. Pedig évente emlékezünk  a csodára. Meg is fogadjuk, a szeretet ünnepén, Karácsonykor a Megváltó születése napján, hogy a szeretet törvénye szerint élünk. De az élet taposómalma mindig eltérít. Meddig lesz ez így? Ne tovább!

 

 

 

 

 

 

 

2009.12.24.

 

 

 

" Akkor megnyilvánul majd az Úr dicsősége, mindenek látni fogják. Igen az Úr szája mondta ezt így."

 

 

 

                                 /IZ 40,5/

 

 

 

 

 

 

 

2009.12.31.

 

 

 

Eljött a 2009.-év utolsó napja dec.31.-e  Szilveszter névnap. A XXI,század első évtizedének utolsó napja. Holnap már 2010. jan. 1.-e az új évtized első napja lesz. De ma még az előző évtizedhez tartozunk. Miről nevezetes az év utolsó napja? Számomra nagyon emlékezetes. 2000. dec. 31.-én született legidősebb unokám Marc. Az Isten éltesse erőben egészségben, boldogságban - engedjék ezt meg nekem, hogy itt is ezen a rendhagyó módon köszöntsem.
Nem akarok most keseregni az elmúlt éven nagyon sokan saját bőrünkön tapasztaltuk a válság okozta romlást.
Félre a búval!
Hozzon az új év indulást a válságból kifelé. Éledő reményeket. Növekvő gazdaságot, és javulást az életünkben!
Adja az Isten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2012.március.16

 

 

 

Eltelt több mint két év. Ma már 2012. március 16.-a van. Egy nappal vagyunk túl az 1849-49-es forradalom és szabadságharc , nemzeti ünnepünkön. A kettészakadt Magyarország/ Orbán emlékezetes szavaival élve/ kettős ünneplést produkált. Egyfelől Orbán miniszterelnökkel, aki demagóg szónoklattal etette a főként Ukrajnából, és Romániából érkezett tömegeket, valamint elvakult híveit, akiknek jórésze az ő hatalmi ámokfutásának a haszonélvezője.

 

 

 

A másik oldalon az egyre terebélyesedő hatalmi diktatúra ellen tiltakozó tömegek a szolidáris lengyel testvéreinkkel lázadón, a köztársaság, a sajtószabadság, és az emberi jogok mellett skandáltak.

 

 

 

Mi lesz még itt?

 

 

 

A hatalmon lévők az elefántcsont toronyból nem látják nem érzékelik a nép nyomorát és elkeseredését.

 

 

 

Már Petőfi megmondta " Habár fölül a gálya, és alul a víznek árja,azért a víz az Úr"

 

 

 

Azt nem értem, ha valaki veszi a bátorságot és vezető akar lenni, akkor miért nincs benne annyi emberi tisztesség, hogy szolgálja azokat, akik vezetővé választották.Miért él vissza a ráruházott hatalommal,és okoz kétségbeesést és , nyomort, éhséget és szenvedést, amikor ők maguk dőzsölve élnek. Van képe kijelenteni vezetőként, hogy havi 47000Ft-ból meg lehet élni.

 

 

 

Felháborító! Csörög a tányér amit földhöz vágtam.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 9
Heti: 53
Havi: 216
Össz.: 112 662

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: BLOG
Családregények. - © 2008 - 2018 - csaladregeny.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »